Mrs. Lydia Kersbergen (The Hague, The Netherlands)

Gina.jpgMrs. Lydia Kersbergen (The Hague, The Netherlands) has a lifelong fascination for animals and especially for dogs.
In 1979 she purchased her first own pedigree dog: a Bull Terrier. For 25 years she and her husband owned, showed and bred Bull Terriers under the prefix Beluga.


With some success the Beluga kennel presented and bred not only Dutch but also International, Belgian, Canadian, American and Russian champions. In the 1990s American Staffordshire Terriers joined the family.
Mrs. Lydia Kersbergen’s judging career started with the Bull Terrier in 1988 soon followed by approval for the American Staffordshire Terrier and Staffordshire
Bull Terrier.


Over the years she got very interested and involved in the breeds of FCI group 6.
Especially in the French hounds, who as working dogs show their passion for hunting and their fitness for function. She is a member of the Rallye Persévère pack, hunting with Anglo Francais de Petite Venerie in Belgium.


Since 2010 she qualified as FCI group 6 judge and has judged in most European countries and Russia. At present she is a member of the Judges Committee.

 

She is looking forward to judge in Finland for the first time.

 

------------------------------------------------------------------------------------------


Lydia Kersbergeniä (Haag, Alankomaat) eläimet, etenkin koirat ovat aina kiehtoneet. Vuonna 1979 hän osti ensimmäisen oman sukutaulu koiransa: Bullterrierin. 25 vuotta hän on yhdessä miehensä kanssa omistanut, käynyt näyttelyissä ja kasvattanut bullterrierireitä kennelnimellä Beluga.


Beluga kennelin kasvattamat koirat ovat saavuttaneet menestystä ja muotovalionarvoja Hollannin lisäksi myös kansainvälisesti, Belgiassa, Kanadanassa, Yhdysvalloissa ja Venäjällä. Vuonna 1990 amerikanstaffordshirenterrieri liittyi perheeseen.


Rouva Lydia Kersbergen sai Bullterrierin arvosteluoikeudet vuonna 1988 ja pian sen jälkeen Amerikanstaffordshirenterrierin ja Staffordshirenbullterrierin oikeudet. Vuosien varrella kiinnostus ja arvosteluoikeuksien laajentaminen on kohdistunut FCIryhmään 6. Erityisesti Ranskalaiset koirat, jotka ovat työkoiria ja joilla on intohimoa sekä soveltuvuutta rodunomaisesti metsästykseen.


Hän on Rallye Persévère packin jäsen, englantilaisranskalainen pienriistan metsästyksen ajokoirayhdistys Belgiassa. Vuodesta 2010 lähtien hänellä on ollut arvosteluoikeudet kaikkiin ryhmän 6 rotuihin ja hän arvostellut useimmissa Euroopan maissa ja Venäjällä. Tällä hetkellä hän on ulkomuototuomariyhdistyksen jäsen.


Hän arvostelee ensimmäistä kertaa Suomessa.