Miodrag Vretenicic, Montenegro
Kennel Icily, Kennel Sutorman

Miodrag Vreteničić, born 01.02.1965. working with dogs since 1978 and he is FCI judge since 1985. He is All-round, Junior handling competition and BIS judge. He had judge appointments in almost all countries in Europe, Asia, Australia and American countries.


Miodrag is General Secretary of the Kennel Club of Montenegro, president of Montenegro Epagnuel Breton and Montenegro Dalmatian club. Today, he is also very active as a Chairman of the Adriatic and Montenegro Cup shows, as organizer of several International All Breeds Shows in Montenegro.


Used to keep the following breeds: Siberian husky, Dalmatian, Epagnuel Breton, Teckel wire haired and Montenegrin Mountain Hound under two kennels and FCI prefix ‘Icily’ kennel of Siberian husky and ‘Sutorman’ kennel of hunting dogs. In all breeds his dogs obtained FCI European and World Winner titles, as many international FCI titles or various National titles in beauty. 


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Miodrag Vretenicic ( syntynyt 1.2.1965) on harrastanut koirien parissa vuodesta 1978 ja hän on tominut FCI- tuomarina vuodesta 1985. Nykyään hän omaa all-rounder-, junior handler- ja BIS tuomarioikeudet. Hän on toiminut ulkomuototuomarina lähes kaikissa Euroopan maissa, Aasiassa, Australiassa ja Amerikan Yhdysvalloissa.


Miodrag on Montenegron Kennelliiton pääsihteeri ja Montenegron Bretagnenspanieli (bretoni)-  ja Dalmatiakoirakerhojen puheenjohtaja. Nykyään hän on mukana aktiivisesti myös useissa kansainvälisten kaikkien rotujen näytttelytoimikunnissa  Adrianmeren alueen ja Montenegron alueella, toimien näissä näyttelytoimikuntien puheenjohtajana.


Koirarodut, joiden parissa hän on harrastanut ovat; Siperianhusky, Dalmatiankoira, Bretagnenspanieli, karkeakarvainen mäyräkoira ja Montenegronajokoira. Kasvatustoimintaa kahden kennelnimen alaisuudessa eli Siperianhuskeja kennelnimellä ‘Icily’ ja metsästyskoiria kennelnimellä ‘Sutorman’. Kaikissa hänen kasvattamissaan roduissa koirat ovat saavuttaneet FCI Euroopan ja Maailman Voittaja -titteleitä, kuten myös monia kansainvälisiä ja kansallisia FCI-titteleitä.